En ildsjæl fra Køge

Udgivet af sahl

Anders Gøthe besøgte Køge Nord E-sports Just Dance- og Fortnitehold en efterårsaften. Anders er 7. generation Køgeborger. Han er født i Køge og opvokset i Ejby, 42 år gammel. Han er engageret politisk hos Venstre i Køge. Og så synes han, at det er vigtigt, at E-sport kommer på dagsordenen.

Hvor vigtigt er det med et foreningsliv som fx KNES?

Det er enormt vigtigt. E-sport er på højde med, og nogle steder vil det overgå almindeligt sport.
Det er et sammenhold og et foreningsliv, ligesom alle mulige andre typer af foreninger og sportsgrene. Dem, som går til E-sport og går til computer, har E-sportsfællesskabet. De sidder og hjælper hinanden, og man er i et fællesskab, fremfor at sidde derhjemme og spille computer alene. Man skal være hurtig og kvik, og man kan ikke stå og dovne den af i et hjørne, mens man spiller. Derfor er alle på hele tiden. På den måde kan det være endnu mere inddragende end andre typer af holdsport, hvor der er nogle, som sidder på bænken eller ikke får så meget spilletid. Alle er inddraget, hele tiden.

Da du meldte dig på banen i forhold til Køge Nord E-sport, så havde du fokus på sponsordelen. Hvorfor var det din indgang til foreningen?

Det var det fordi, at når man ser på KNES, så kan man se, at der er stor aktivitet og god opbakning til foreningen, og så er der brug for midler til at udvikle foreningen. Derfor bliver sponsorkroner vigtige, for det kræver penge at udvikle en sportsgren, som Køge Nord E-sport gør. Der er et stort behov for sponsorer, og her vil jeg gerne hjælpe med den del af foreningsarbejdet. Især med arbejdet med at finde lokale sponsorer, men også større sponsorer. Sponsorerne er vigtige for udviklingen af det lokale foreningsliv. De hjælper foreningen med at vokse og tiltrække endnu flere brugere.

Du valgte at stå for KNES til Køge Festuge. Hvorfor gjorde du det?

Jeg synes, at det er et super godt projekt, her i Køge Nord E-sport. Jeg vil gerne vise den sociale side af E-sport, sådan at man ikke forbinder E-sport med børn, der sidder lukket inde i et rum og spiller computer alene. Der er et kæmpe socialt aspekt ved sporten, og at stå sammen med foreningen i den midterste bar til Køge Festuge, var en kæmpe oplevelse. Der var godt gang i baren, midt i centrum af Køge Torv. Det var, for mig, det rigtige at bakke op om.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *